Andra hundar som passar bra för hundshower

Other dogs that are suitable for dog showsFörutom att rasen Briard kan vara det perfekta valet när du vill ha en hund som passar för utställning och andra hundshower, behöver det absolut inte betyda att den är det enda valet du har. Som du säkert sett så finns det massor av olika hundraser på nästan alla utställningar. Naturligtvis finns det även utställningar och shower som bara har anpassats för en speciell ras, men dessa är få i jämförelse med hur många tävlingar som egentligen finns att tillgå. Vad finns det då för andra raser som kan vara lämpliga för dig som söker en hund för att delta i utställningar och shower med?

Normalt sett så kommer nästan alla hundar som hör till den klass som anses som lite finare att vara föremål för ditt val av hund i detta fall. Här finns det de som naturligtvis vill ha en hund som de kan styla på ett visst sätt varje gång, och i det fallet är det nästan uteslutande hundar med mycket hår som gäller. I det fallet finns det då vanliga raser som pudel och Chow Chow som är några av de mest uppskattade efter Briard som kanske ändå är överlägsen dessa två.

Hur som helst finns det utställningar för alla typer av hundar, vare sig de har långt eller kort hår. Det du ska tänka på som hundägare är vilken typ av hund som du uppskattar, samt vilken tid du vill lägga ner på den och vilken plats du har för din hund. Den plats du har kommer att vara avgörande för vilken storlek du väljer på din hund. Har du liten boyta blir valet av en mindre hund med lämpad och finns det större plats och mycket natur kan valet istället bli en större hund. Det viktigaste är att både du och din hund trivs tillsammans.