Briard – En ras som passar för hundshower

BriardOlika raser passar bättre för olika saker. Om du exempelvis tar en jakthund och försöker få den att sitta still under en hundshow, kommer du förmodligen märka att det inte var någon speciellt bra idé. En hund som kan passa mycket bra för detta är rasen Briard, vilken är en mycket lugn och harmoniska hundras. Rasen Briand är även ganska lekfull men detta går enkelt att träna bort för den kunniga och istället få en hund som är både lydig och harmonisk och anpassad för olika hundshower.

Något som också gör att just Briard rasen är ett bra val för de som vill tävla med sin hund i olika hundshower, är att den har en mycket yvig och tjock päls. Här handlar det då om en långhårig hund vilket de flesta som ställer ut sin hund uppskattar. I det fallet grundar sig uppskattningen av denna hund i att den är speciellt bra lämpad för grooming. Vidare innebär det då att du kan få din hund att visas upp i helt unika och enastående frisyrer och färger varje gång det är dags för tävling. Nu är det många hundägare som gillar detta, men frågan kanske är vad hunden själv egentligen tycker.

Nu har även hundrasen Briard många andra bra kvaliteter som har visat sig genom historien. Här handlar det då om att den har mycket bra egenskaper för att söka. Detta visade sig inte minst under första världskriget, då hundrasen användes för att bland annat leverera meddelanden samt att söka efter sårade och försvunna soldater i krig. Precis som med de flesta andra hundraser så har Briand många fina egenskaper om den fostras på rätt sätt. Hundrasen är absolut en av de mest populära när det gäller en bra hund för alla som vill delta med sin vän i olika shower och tillställningar.