Passar Briard rasen bra för barn?

Briard breed good for childrenRasen Briard har visat sig vara en mycket lojal och ansvarsfull hundras. Här handlar det om att den uppfostras på rätt sätt vilket då gör den till en mycket välbalanserad hund och en vakt som verkligen är mån om allt i dess närhet. Detta betyder då faktiskt att den också kan vara mycket väl lämpad som vakthund. Här handlar det dock om att det mesta måste ske på hundens villkor, men om du är den som har bra hand med hundar kan du få den att tycka om det mesta omkring sig. Här kommer detta då även att kunna vara ett mycket bra val av hund när det finns barn i familjen.

Om hunden från början får lära sig att barnen är en del av familjen som ska skyddas kommer denne alltid att respektera detta, samt att den även kommer att bli en mycket bra lekkamrat till dina barn. Rasen Briard är en hundras som verkligen gillar att leka. Kanske också detta kommer att vara till mycket förtret för dess ägare, då det kommer att betyda en mycket smutsig hund med långt hår många gånger. Detta är säkert något som många ägare av en hund ur denna ras redan har fått erfara.

Briard är också en hund som i de allra flesta fall utvecklar en mycket stor kärlek till sin ägare. Detta har många gånger visat sig när hundar av denna ras har fått uppleva att deras ägare avlidit. Där har det visat sig att de många gånger är mycket känslosamma och har legat och gråtit länge vid den avlidnes sida. Samtidigt kan rasen även reagera på samma sätt när ägaren under en tid är bortrest och de lämnas ensamma eller lämnas bort till någon annan. Detta för att sedan visa en enorm glädje och lycka när deras ägare återigen kommit hem till dem.