Senaste inläggen

Kaninsele för motion
  • 22 Oct, 2022

Ett kaninsele är ett ovärderligt kanintillbehör som du kommer ha oerhört stor nytta av om du vill att din kanin ska kunna få ta promenader eller vistas mer i det fria kortare eller längre stunder. Kaniner är lättstressade och kan av den anledningen inte använda ett koppel med halsband. Med ett sele kring kaninens kropp så känner den sig trygg och märker knappt att den sitter fast. Men samtidigt så har du som ägare full kontroll och inte ens den mest lättskrämda av kaniner får möjlighet att slita sig loss och rymma.

Ska man välja flexikoppel eller vanligt koppel?
  • 24 Sep, 2022

Att hunden är människans bästa vän vet vi sedan innan och självklart vill man ibland köpa hem lyxiga hundtillbehör. Något man borde lägga mer tankar kring är val av koppel. Det finns allt från exempelvis flexikoppel, vanligt koppel, draglina och expanderkoppel. Men hur ska man veta vilket koppel man ska välja till sin hund? Är det verkligen bara att köpa ett? Nej, mycket handlar om att testa sig fram, vad passar mellan dig och din hund.

Kattspray för kattens vämående
  • 23 Aug, 2022

Om du inte har provat eller ens hört talas om kattmynta så har du och din katt verkligen missat något. Exakt vad mekanismen är som gör att de flesta katter reagerar så starkt positivt på den här växten är inte ett så utforskat område som man skulle kunna önska. Men faktum kvarstår - de flesta tamkatter och andra kattdjur blir nästan alltid förtjusta i kattspray som innehåller kattmynta eller andra produkter med kattmynta i.

För- och nackdelar med olika typer av kattsand
  • 15 Jul, 2022

Det finns många olika typer av kattsand och kattströ på marknaden. För den nyblivne kattägaren kan utbudet te sig som en djungel, och därför har vi satt ihop en guide med sådant som är bra att veta om olika typer av sand och strö till kattlådan. Generellt kan man säga att den sand som är bäst varken luktar eller dammar. Katter upplever ökade stressnivåer av doft från den egna avföringen och de försöker gräva ner denna.

Så väljer du rätt hundbädd för din hund
  • 25 Oct, 2021

Tänk igenom var hundens bädd bäst kan placeras så att den inte bara passar hunden utan även ditt boende. För hunden skall det vara en rogivande placering. Det skall vara lugnt och tryggt. Det finns många bäddar att välja mellan och det gäller att välja en som är anpassad till bland annat hundens päls, storlek och värmekänslighet. En del hundar har en tendens att tugga på underlaget och det bör därför vara slitstarkt.

Anpassa dina katt produkter efter kattens ålder
  • 08 Sep, 2021

Som kattägare är det viktigt att anpassa katt produkter och kattleksaker efter kattens ålder. Även en gammal katt uppskattar att leka då och då men den har, av naturliga skäl, inte samma behov som en kattunge har. Däremot behöver du inte ha en arsenal av leksaker till katten. Genom att lägga undan leksakerna i en månad eller två, och sedan byta ut dem mot de leksaker katten har, kan du hålla intresset uppe hos katten.