Senaste inläggen

För- och nackdelar med olika typer av kattsand
  • 15 Jul, 2022

Det finns många olika typer av kattsand och kattströ på marknaden. För den nyblivne kattägaren kan utbudet te sig som en djungel, och därför har vi satt ihop en guide med sådant som är bra att veta om olika typer av sand och strö till kattlådan. Generellt kan man säga att den sand som är bäst varken luktar eller dammar. Katter upplever ökade stressnivåer av doft från den egna avföringen och de försöker gräva ner denna.

Så väljer du rätt hundbädd för din hund
  • 25 Oct, 2021

Tänk igenom var hundens bädd bäst kan placeras så att den inte bara passar hunden utan även ditt boende. För hunden skall det vara en rogivande placering. Det skall vara lugnt och tryggt. Det finns många bäddar att välja mellan och det gäller att välja en som är anpassad till bland annat hundens päls, storlek och värmekänslighet. En del hundar har en tendens att tugga på underlaget och det bör därför vara slitstarkt.

Anpassa dina katt produkter efter kattens ålder
  • 08 Sep, 2021

Som kattägare är det viktigt att anpassa katt produkter och katleksaker efter kattens ålder. Även en gammal katt uppskattar att leka då och då men den har, av naturliga skäl, inte samma behov som en kattunge har. Däremot behöver du inte ha en arsenal av leksaker till katten. Genom att lägga undan leksakerna i en månad eller två, och sedan byta ut dem mot de leksaker katten har, kan du hålla intresset uppe hos katten.